Zo lijkt je goedkope wijn op een dure variant

Zeker met het einde van de maand in zicht, is de aankoop van wijn een dure grap. Een goede fles wijn van een gekende wijnstreek kost al gauw redelijk wat geld. Uiteraard zijn er tegenwoordig verschillende manieren om aan wijn te geraken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een fles wijn in de supermarkt te kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je wijn online te bestellen. Deze twee opties zijn hoogstwaarschijnlijk de meest goedkope manieren om een lekkere fles wijn te bestellen. Maar dan nog kan het redelijk duur zijn.

In de supermarkt vind je evenwel flessen wijn die een stuk goedkoper zijn. Maar heel veel mensen weigeren om zo’n fles te kopen, omdat ze denken dat dit zal opvallen. Wij zochten enkel trucjes waardoor je een goedkope fles wijn kan laten lijken op een duurdere variant. Handig, zeker naar het einde van de maand toe!

Laat de wijn ademen

Een eerste simpele, maar zeer efficiënte truc is om je wijn een halfuurtje voor je hem gaat opdrinken, al te openen. Zo heeft de wijn voldoende tijd om te ademen en zal de smaak veranderen. Ook kun je de wijn wat koelen door de fles in de frigo te zetten. Dit geldt niet alleen voor witte wijn, die eigenlijk standaard in de frigo moet, maar ook voor een fles rode wijn!

Gebruik de blender

Een truc die door heel veel mensen toegepast wordt, maar eigenlijk door weinig mensen geweten is, is de wijn blenden. Een goedkope wijn moet eigenlijk tot leven gebracht worden. Door de wijn ongeveer 30 seconden in een blender te stoppen, breng je de wijn tot leven.

Hou een lijstje bij

Elk land waar er wijn gemaakt wordt, heeft steeds een product dat er bovenuit steekt. De beste wijn uit Chili is bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon, In Australië is het dan weer de Riesling en Shiraz die zeer gekend is en in Portugal is het vooral de Vinho Verde die erg populair is. Door een lijstje aan te leggen grijp je nooit meer naar de verkeerde producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *