Proef je de eerste keer wijn? Dan zijn deze tips iets voor jou!

De eerste keer wijn proeven is helemaal niet eenvoudig. Vaak weet je ook niet hoe je er aan moet beginnen, terwijl je het wel graag zou kunnen. Want door wijn te proeven besef je pas echt wat het verschil is tussen een goede wijn en een minder goede wijn of tussen een dure wijn en een goedkope wijn. Dankzij deze tips wordt wijn proeven alvast iets makkelijker en zal je in de toekomst ongetwijfeld de juiste wijn bij het juiste gerecht kiezen wanneer je op restaurant gaat eten.

Proef samen wijnen

Wanneer je gaat wijn proeven, dan doe je dit best samen met enkele vrienden of vriendinnen. Samen praten over de verschillende wijnen en elkaar vertellen wat je er lekker en minder lekker aan vindt is gewoon zeer gezellig en leuk.

Wijn moet “walsen”

Je kent het wel, het beeld dat iemand z’n glas doet draaien zodat de wijn in het glas ronddraait of “walst”. Wel, dit is eigenlijk vrij belangrijk. Doordat je je wijn laat walsen komt er veel meer zuurstof in je glas waardoor de smaak en vooral ook de geur meer zal loskomen.

Stel veel vragen

Een wijnproeverij is bedoeld om bij te leren. Daarom is het ook belangrijk dat je vragen stelt over de wijnen die je proeft. Vraag waar je de wijn bij kunt drinken, van waar de wijn komt, waar je de wijn kunt kopen, …

Slik niet alles door

Tijdens een wijnproeverij zal je merken dat er voor jou spuugbakken staan. Deze staan er niet voor niets. Deze zijn bedoeld om de wijn die je proeft uit te spuwen. Want hoe meer wijnen je drinkt, hoe minder je smaak zal worden. En bovendien is het belangrijk dat je niet te veel alcohol drinkt, zeker niet als je met de auto bent.

Af en toe spoelen

Nadat je een wijn geproefd hebt, spoel je best eens je mond met wat water. Als je kan eet je best ook een stukje brood of een stukje kaas. Hierdoor hou je je smaakpapillen in conditie en ben je klaar om je volgende wijn te proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *