Tip: deze Franse wijnstreken moet je gezien hebben

Binnenkort, naar augustus/september toe is het ongeveer de beste periode om de verschillende Franse wijngaarden te bezoeken. Dan maken de vele plukkers zich op voor de druivenpluk waarbij er in veel verschillende Franse dorpjes en steden typische volksfeesten georganiseerd worden naar aanleiding van de druivenpluk. Overal in Frankrijk worden er binnenkort opnieuw miljoenen kilo’s druiven geplukt en dat is echt eens de moeite waard om mee te maken. Als toerist kun je de verschillende wijnstreken bezoeken en er genieten van de lekkerste lokale gerechten en dranken die je doen wegdromen. Als echte wijnliefhebber moet je deze wijnstreken zeker eens bezocht hebben.

Loire

In het dal van de Loire alleen al heb je vier verschillende wijnstreken waar je zowel witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen als rode wijnen terugvindt. Vooral de rode wijnen zijn op hun best in de streek rond de Loire. Maar naast de verschillende wijnregio’s heeft de Loirestreek ook prachtige historische kastelen het allemaal nog net iets typischer maken. Dit is ook één van de redenen waarom het landschap van de Loirestreek Unesco Werelderfgoed is.

Elzas

Ook wie helemaal geen kenner is, heeft ooit wel al eens van de Elzas gehoord. Deze prachtige en tevens immens populaire wijnroute is één van de beroemdste wijnroutes van Frankrijk. Ze is ongeveer 180 kilometer lang en voert je langs prachtige wijngaarden, stadjes die je terugbrengen naar de Middeleeuwen en typische dorpjes die recht uit een sprookje lijken te komen. Dorpjes zoals Hunawihr, Eguisheim en Riquewihr behoren dan ook tot de mooiste dorpen van Frankrijk. Maak zeker ook een kleine omweg naar de steden Straatsburg en Colmar.

Minervois

De streek van de Languedoc-Roussilllon is de grootste producent van de zogenaamde “vin de pays”. De hoofdstad van de streek, Minerve, staat genoteerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Maar durf zeker ook eens een ommetje te maken naar enkele kleinere, nabijgelegen dorpjes. Of bezoek het Canal du Midi of Carcassonne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *