Bezoek een wijnkasteel tijdens je reis naar Frankrijk

Sinds enkele jaren bezoek ik regelmatig wijnkastelen in Frankrijk en Spanje. Vooral voor wijnliefhebbers zoals ik moet je tijdens je reis doorheen Frankrijk zeker een bezoek brengen aan een wijnkasteel in de buurt. Zo’n kans krijg je niet vaak en het is zeer uniek om te zien hoe alles er aan toe gaat en het proces van wijn maken van zo dichtbij te kunnen volgen. Veel mensen vragen mij dan ook regelmatig welk wijnkasteel of welke wijnstreek ze zeker moeten bezoeken. Uiteraard hangt veel af van je eigen interesses en voorkeuren wat betreft de verschillende wijnen.
Dit zijn de grootste Franse wijnstreken

Uiteraard heb je zoals bij veel zaken bekende en minder bekende zaken. Ook bij de wijnstreken heb je heel wat gekende wijnstreken. De Bourgogne is er daar bijvoorbeeld één van. Dit heb je waarschijnlijk ook al eens gehoord op restaurant wanneer de ober je de gekozen wijn komt voorstellen en de naam Bourgogne vermeld.

Al van in de vroege Middeleeuwen wordt er in de Bourgogne wijn gemaakt. De streek op zich is bij wijnliefhebbers zeer gekend, maar de bedrijven die je er terugvindt zijn doorgaans niet zo gekend. De streek van de Bourgogne is eerder een verzameling van kleinere bedrijven.

De Languedoc-Roussillon is voor alle wijnliefhebbers een echte aanrader. Dit is zonder twijfel de grootste wijnstreek van Frankrijk. Je vindt er een enorm aanbod van bedrijven die witte wijn, rode wijn en rosé wijn maken.

Aan het uitgebouwde toerisme en de speciale arrangementen die aangeboden worden door de wijnkastelen merk je ook meteen dat dit de grootste wijnstreek is. Overal kun je naar hartenlust proeven en uiteraard zijn er ook steeds mogelijkheden tot het aankopen van wijnen.
Ook deze streek is zeker de moeite waard

Een minder bekende wijnstreek is het zuid-westen van Frankrijk. Hier vind je veel verschillende, verspreide wijngaarden die heel wat lekkere witte en rode wijnen produceren. Het unieke aan deze streek is dat je er ook andere dranken vindt die gemaakt zijn op basis van wijn zoals de bekende armagnac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *