Op zoek naar een betaalbare kasteelwijn?

Veel mensen houden van een lekkere wijn, en terecht! Maar heel vaak is een lekkere wijn ook zeer prijzig. Voor veel mensen is het dan ook vaak te prijzig om er hun geld aan te spenderen. Toch zijn er enkele zeer lekkere wijnen die bovendien ook nog eens betaalbaar zijn en afkomstig zijn van enkele vooraanstaande wijnkastelen.

Een super lekkere en bovendien betaalbare rode wijn is de Chateau Haut-Chaigneau Lalande de Pomerol Deze wijn is afkomstig van een zeer goed kasteel waar je blindelings op mag vertrouwen, ook in mindere jaren. Vooral de zachte smaak van het fruit zorgt ervoor dat dit een zeer lekkere wijn is.

Als je weet dat de wijn gemaakt is van ongeveer 90 procent erg rijpe merlotdruiven, dan is deze wijn zeker voorbestemd voor de liefhebbers van zoete smaken. De wijn wordt gemaakt in de omgeving van de terroirs van Pomerol, dit zegt al genoeg. Voor ongeveer €15 koop je al een fles van deze prachtige wijn.

Een andere betaalbare kasteelwijn is de Chateau Pédesclaux 2009. Ik heb deze gekozen omdat dit volgens mij één van de goedkoopste grands crus classés is afkomstig uit het magische jaar 2009. Deze wijn is eerder voorbestemd voor mensen die houden van zachte, afgeronde smaken. Mensen die houden van een wijn die een sterk, doordringende smaak heeft zullen met deze fles hun hart helaas niet kunnen ophalen. Deze wijn drinkt vlot en heeft een alcoholpercentage van 13,5%.

 
Kijk goed uit vooraleer je een wijn koopt

Daarnaast heb je ook nog andere lekkere en bovendien betaalbare wijnen die je vrij kan kopen in de supermarkt of in de betere speciaalzaak in de buurt. Wijnen zoals de Aguaribay, Malbec 2009, Baron Edmon de Rothschild, Argentina of de Trapiche, Malbec 2010, Mendoza Argentina zijn beide uitstekende wijnen waarmee je je gezelschap zeker een groot plezier mee zal kunnen doen. Bovendien koop je deze wijnen voor amper €10,00 in de lokale winkel.

Een goede, lekkere wijn hoeft immers niet altijd duur te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *