Bezoek aan het meest milieuvriendelijke wijnhuis van Spanje

Een tijdje geleden heb ik tijdens mijn reis naar Spanje een bezoek gebracht aan het wijnhuis Torres. Op internet had ik gelezen dat dit wijnhuis tot de beroemdste en meest invloedrijke wijnhuizen ter wereld behoort. Bovendien zou het ook nog eens het meest milieuvriendelijke zijn.

Doordat ik een citytrip gepland had naar de prachtige stad Barcelona en het wijnhuis Torres niet ver van Barcelona ligt, besloot ik om een bezoek aan het wijnhuis in te plannen. Bekende wijnen zoals de Vina Sol, Gran Vina Sol, Sangre de Toro en de Coronas worden er gemaakt. Een bezoekje aan dit populaire wijnhuis mocht ik dus zeker niet links laten liggen.
Familie met een passie voor wijn

Ik kwam er al snel te weten dat het wijnhuis nog steeds een familiebedrijf is dat geleid wordt door Miguel Torres, reeds de vierde generatie. Dit vind ik zo prachtig aan wijnhuizen en wijnkastelen. De traditie die door verschillende generaties wordt voortgezet verhoogt voor mij persoonlijk de waarde van de wijn.
Ik kwam er ook te weten dat Torres behoort tot de beste wijnmakers ter wereld en tevens tot de meest invloedrijkste wijnmakers ter wereld. Wat de wijnen van Torres uniek maakt, is dat ze gemaakt zijn met druiven die eigenlijk “herontdekt” werden door Torres. Veel druiven die bijna uitgestorven waren werden opnieuw “opgekweekt” door Torres.
Als bezoeker word je verwend

Het wijnhuis van Torres heeft een groot bezoekerscentrum waar je als wijnliefhebber steeds terecht kan voor een bezoekje. In de filmzaal zal je een filmpje zien waarin de uitgebreide geschiedenis van de familie Torres uit de doeken gedaan wordt. De hele introductie zit prachtig in elkaar. Je maakt er kennis met de geschiedenis van het wijnhuis en het volledige proces dat de druiven doormaken om zo in de wijnfles te eindigen als volmaakte wijn. Bovendien mag je als bezoeker ook een bezoekje brengen aan de kelders van het wijnhuis, echt uniek.
Technologie staat niet stil

Wat mij ook opviel is dat het wijnhuis mee is met z’n tijd. Je ziet er zonnepanelen en andere moderne zaken die een zaak zoals deze zeker ten goede komen. Transport die met elektrische auto’s verloopt en energie die wordt aangemaakt door windmolens. Kortom, ook hier staat de technologie niet stil. Het feit dat Torres in 2010 uitgeroepen werd tot meest groene wijnhuis ter wereld bewijst dit ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *