Geniet van de prachtige wijnroutes in Frankrijk

In Frankrijk heb je heel veel verschillende wijnroutes die je langs de mooiste wijngaarden voeren en je indrukwekkende wijnkastelen tonen. Voor echte wijnliefhebbers is er dan ook niks leukers dan deze leuke wijnroutes te ontdekken. Dit kan je tegenwoordig doen op verschillende manieren. Met een uniek aangelegd treintje, met de fiets, met een 2CV, in een buggy, met de motor, … Er zijn dus mogelijkheden genoeg.

Eén van die mogelijkheden is om de wijnroutes door de Beaujolais te ontdekken met een echte oldtimer, een 2CV. Tijdens de rit in het oude 2 pk’tje word je meteen teruggebracht naar jaren ’60 en ’70 waarin de wijngaarden in Frankrijk een echte boom kenden. Je rijdt doorheen de Beaujolais, ook wel het land van de Gouden Stenen genoemd.

Wie het liever over een andere boeg gooit, kan ook steeds door de beroemde streek de Bourgogne rijden. Bij de toeristische dienst van Auxerre vind je heel wat verschillende arrangementen waaronder de fameuze “wij get-a-way”. Dit is net zoals in de Beaujolais streek een rondrit in een 2CV. Je passeert langs de Yonne en de prachtige wijngaarden van de gekende Chablis.

Wie er liever voor kiest om niet zelf achter het stuur te kruipen, kan er ook altijd voor opteren om gebruik te maken van een chauffeur die je onderweg wat extra uitleg geeft over alle bezienswaardigheden die je voorbijkomt.
Ontdek de wijngaarden op Corsica

Corsica is sowieso al een prachtige vakantiebestemming. Maar ook voor wijnliefhebbers is het Franse eiland Corsica zeker een must. Je vindt er verschillende wijnroutes die je langs eeuwen oude dorpjes brengen in de Balagne streek waar je prachtige zandstranden ontdekt. Je passeert er langs verschillende wijngaarden en je geniet er onderweg van de unieke taferelen die de natuur van Corsica herbergt. Kliffen, rotsen, open vlaktes, strand, bossen, …

Kortom, de natuur van Corsica kan zeer moeilijk omschreven worden in één woord. Een aanrader is zeker ook om onderweg eens te stoppen bij een wijnboer of gewoon iets te drinken op het terras van een lokaal café in één van de authentieke dorpjes.
Huur een fiets en ontdek de Elzas

Wie liever de sportieve optie prefereert, kan nog steeds kiezen voor een fietstocht. In de streek van de Elzas vind je namelijk heel wat leuke arrangementen waarbij je met de fiets de prachtige dorpjes en wijngaarden van de Elzas kan ontdekken. In zowat alle arrangementen zitten zaken zoals fietsen, gidsen, eten, proevertjes en water inbegrepen. De ideale ingrediënten voor een dag vol vertier en plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *